حق انتخاب درباره زدن سرویس ٬ برگشت وزمین به قید قرعه تعیین میشود و برنده میتواند اولین سرویس یا برگشت را انتخابنموده و یا بازی را در نیمه زمین بخصوصی آغاز کند .
اگر بازیکن یا زوجی اولین سرویس یابرگشت و یا نیمه زمین بخصوصی را انتخاب کرده باشد ٬ انتخاب دیگر با بازیکن یا زوجمقابل خواهد بود .
پس از کسب 2 امتیاز ٬ بازیکن یا زوجدریافت کننده باید سرویس را بزند و این روش تا انتهای بازی ادامه خواهد یافت مگرانکه هر دو بازیکن یا هر دو زوج به امتیاز مساوی 10 رسیده باشند و یا سیستم تسریعدر جریان باشد که در اینصورت ترتیب زدن سرویس و یا دریافت همانند قبل است با اینتفاوت که هر بازیکن به ترتیب فقط برای کسب 1 امتیاز سرویس خواهد زد .
در هر گیم از مسابقات دو نفره ٬ زوجی کهسرویس را انتخاب کند باید مشخص نماید که کدامیک این کار را انجام میدهند و در گیمنخست هر مسابقه ٬ روج دریافت کننده پس از آن تصمیم خواهند گرفت که کدامیک از آنهاابتدا توپ را دریافت کنند . در گیم های بعدی ٬ پس از انتخاب اولین زننده سرویس ٬اولین گیرنده ٬ بازیکنی خواهد بود که در گیم قبلی به او سرویس می زده است .
در بازی های دو نفره ٬ در هر تعویضسرویس ٬ دریافت کننده قبلی تبدیل به زننده سرویس شده و یار زننده سرویس قبلی ٬گیرنده سرویس خواهد بود .
بازیکن یا زوجی که در یک گیم سرویس رااجرا میکند در گیم بعدی آن مسابقه ٬ گیرنده اول خواهد بود و در آخرین گیم ممکن درمسابقات دو نفره ٬ روجی که سرویس را دریافت خواهد کرد ٬ زمانی که اولین زوج بهامتیاز 5 برسند ٬ ترتیب دریافت را عوض میکند ٬ به عبارت دیگر دو بازیکن آن زوج ( دریافت کننده ) جاهای خود را با یکدیگر عوض خواهند کرد .
بازیکن یا زوجی که در یک گیم ٬ بازی رااز یک نیمه زمین آغاز کرده در گیم بعدی از نیمه دیگر زمین استفاده خواهد کرد و دراخرین گیم ممکن در یک مسابقه ٬ بازیکنان یا زوجها وقتی اولین بازیکن یا زوج بهامتیاز 5 برسد زمینهای بازی را عوض خواهند کرد .
سرويس٬برگشت و زمينخارج از نوبت
اگر بازیکنی خارج از نوبت سرویس زده بادریافت کند ٬ داور بلافاصله با مشاهده این خطا بازی را متوقف خواهد کرد و بازی بازوجی آغاز خواهد شد که پس از کسب امتیاز ٬ زننده سرویس یا گیرنده آن بوده اند . اینکار بر ساس ترتیبی انجام خواهد شد که در آغاز مسابقه تعیین شده بود . در مسابقات دونفره این کار بر اساس ترتیب زننده سرویسی صورت میگیرد که حق داشته است سرویس را دربازی که خطا در آن صورت گرفته آغاز کند .
اگر بازیکنان در زمان مقرر ٬ زمین بازیرا تعویض نکنند داور به محض مشاهده این اشتباه بازی را متوقف و زمین ها را با همانامتیاز قبلی تعویض میکند و ترتیب بازی همان خواهد بود که در آغاز بازی مشخص شده بود .
در هر شرایطی ٬ امتیازاتی که پیش ازمشخص شدن اشتباه منظور شده بود کماکان به قوت خود باقی خواهند ماند .
سيستم تسريع
وقتی یک گیم مسابقه در مدت 10 دقیقه بهپایان نرسد ٬ یا زودتر از آن بنا به درخواست هر دو بازیکن یا هر دو زوج باید ازسیستم تسریع استفاده نمود ٬ مگر آنکه هر دو بازیکن یا هر دو زوج به امتیاز 9_9 وبالاتر رسیده باشند .
اگر توپ در حال گردش باشد و محدودیتزمانی به پایان برسد ٬ داور باید بازی را متوقف کند و سپس بازی را با سرویس بازیکنیکه در آن رالی زننده سرویس بوده است ادامه خواهد داد .
اگر توپ در حال گردش نباشد و محدودیتزمانی به پایان برسد ٬ بازی با سرویس بازیکنی که در رالی قبی گیرنده سرویس بودهاست ادامه خواهد یافت .
پس از آن هر بازیکن به نوبت برای کسبیک امتیاز سرویس میزند و اگر گیرنده سرویس یا زوج گیرنده سرویس سیزده مرتبه به طورصحیح توپ برگشت دهند ٬ گیرنده ٬ یک امتیاز کسب خواهد کرد .
سیستم تسریع پس از آن اجرا تا آخرمسابقه اعمال میشود .
مقررات مربوط به مسابقات بينالمللی
مفاد قوانين و مقررات
انواع مسابقه
یک ((رقابت بین المللی)) مسابقه ای استکه ممکن است از بازیکنان بیش از یک فدراسیون های مختلف برگزار میشود .
یک ((مسابقه بین المللی)) مسابقه ایاست که بین تیم هایی از فدراسیون های مختلف برگزار میشود .
یک ((تورنمنت آزاد)) مسابقه ای است کهمشارکت در ان برای بازیکنان کلیه فدراسیون ها آزاد است .
یک ((تورنمنت محدود)) مسابقه ای است کهدر ان محدودیتهایی غیر از محدودیت سنی برای بازیکنان اعمال میشود .
یک ((تورنمت دعوتی)) مسابقه ای استمحدود ٬ بین بازیکنان ویژه ای که شخصا دعوت میشوند .
قابليت اجرا
به استثنای مواردی که در بند 2_2_1_3_ ذکر میشود ٬ قوانین تنیس روی میز باید در مورد مسابقات جهانی ٬ قاره ای ٬ المپیک وتورنمنت های آزاد اعمال شود مگر انکه فدراسیون های شرکت کننده در مسابقات بینالمللی با یکدیگر به گونه دیگری به توافق برسند .
شورا میتواند به برگزار کنندگان تورنمنتهای آزاد اختیار دهد تا قوانین تجربی را که قبلا توسط کمیته اجرایی مشخص بوده بهتصویب برسانند .
مقررات مربوط به مسابقات بین المللی درموارد زیر اعمال خواهد شد ٬
(( رقابتهای جهانی و المپیک )) ؛ مگرانکه شورا به گونه دیگری تصویب کند و قبلا فدراسیون های شرکت کننده را درجریان قراردهد .
(( رقابتهای قاره ای )) ؛ مگر آنکهفدراسیون قاره ای مربوطه ٬ به گونه دیگری تصویب کند و قبلا تمامی فدراسیون های شرکتکننده را در جریان قرار دهد .
(( مسابقات قهرمانی بین المللی آزاد )) (12_7_3) :؛ مگر آنکه کمیته اجرایی به گونه دیگری تصویب کند و بر اسس بند 4_2_1_3مورد قبول شرکت کنندگان قرار گیرد .
(( تورنمنت های آزاد )) : ؛ به جزمواردی که در بند 4_2_1_3 ذکر شده باشد .
در صورتی که یک تورنمنت آزاد با هیچ یکاز این مقررات مطابقت نداشته باشد ٬ ماهیت و میزان اختلاف باید در فرم ثبت نام قیدشود . تکمیلو ارائه فرم ثبت نام به منزله پذیرش شرایط مسابقه و اختلافات فوق خواهدبود .
قوانین و مقررات فوق برای اجرا دررقابتهای بین المللی توصیه میشود مشروط بر انکه موارد مندرج در اساسنامه رعایت شود . تورنمنت های بین المللی محدود و دعوتی و رقابتهای بین المللی شناخته شده ای کهتوسط هیئت های غیر وابسطه برگزار میشوند نیز میتوانند بر ساس مقرراتی عمل کنند کهمقامات برگزار کننده به تصویب رسانده اند .
فرض بر آن است که قوانین و مقرراتمربوطه به مسابقات بین المللی اجرا میشوند مگر انکه در مورد تغییرات ٬ قبلا توافقشده و یا در قوانین منتشر شده مسابقات تصریح شده باشند .
تفسیر و توضیحات مشروح مقررات ٬ شاملویژگی های وسایل باید در جزوه های فنی منتشره از سوی شورا و در کتابچه (( مقامات وداوران مسابقات و تورنمنت ها )) درج شود .
:: موضوعات مرتبط:
,
,
:: بازدید از این مطلب : 1693
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0